Voer mee actie op 29 september!

Het ACV roept  op om de 29ste september massaal naar Brussel te trekken. Hiermee wil de vakbond nogmaals het duidelijke signaal geven dat er dringend nood is aan meer rechtvaardigheid in de maatregelen. 
De hele week werk combineren met het gezin en de vrije tijd. Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. De regering wil je, op ‘vraag van de werkgevers’, tot 45 uur per week laten werken. Zie jij dat haalbaar?
Langer werken?
Tot je 67ste verjaardag ga je werken, besliste de regering. Met steeds minder mogelijkheden om het tussenin of op het einde van je loopbaan wat kalmer aan te doen.  Langer werken en meer bijdragen. In ruil voor een pensioen dat bij de laagste van Europa hoort. De parlementsleden die dat stemden, mogen op hun 55ste al op pensioen. Om wakker van te liggen?
Sociale zekerheid?
Recent ziek geworden? Of werkzoekend? Het zal je maar overkomen. Gelukkig kan je rekenen op een sterke Sociale Zekerheid. Maar ook die zit in het vizier van de regering. Ook daar wil men besparen. Hoe snel geef jij ons wereldberoemde systeem op?
Openbare diensten?
Jij betaalt belastingen om goede en betaalbare overheidsdiensten in ruil te krijgen. Onderwijs, sport, cultuur, vervoer... Alles moet betaalbaar zijn en kwaliteit bieden. Dat gaat niet met de opgelegde besparingen. Uiteindelijk zal jij het zijn die minder krijgt, of moet betalen voor wat nu met belastingen betaald wordt.
Alternatieven!
Bovendien betaalt niet iedereen belastingen! De rijken en multinationals zetten ‘legale’ structuren op om toch maar niet hun afgesproken deel te moeten betalen. Natuurlijk dat we dan niet meer rondkomen! Terwijl het makkelijk anders kan met b.v. een vermogensbelasting.
Daar liggen we wakker van… !
Lig jij hier ook wakker van? Vind jij ook dat de maatregelen van deze regeringen de gewone man onrechtvaardig hard treffen en dat de grote bedrijven en vermogens keer op keer de dans ontspringen? Stap dan mee. Start vanaf 11u aan het station Brussel-Noord. 
Stap met ons mee!
Wil je met ons mee naar de manifestatie? Vanaf 9u ben je welkom in onze gebouwen in Brussel (Pletinckxstraat 19, 1000 Brussel). Om 10u15 vertrekken we in groep naar het Noordstation!  Kom je met de trein? We verzamelen in Vilvoorde om 9u30 en in Halle om 9u15.