Nieuws uit onze regio

persberichten, acties, blogposts en andere actua
Open
Vanaf 1 april 2017 veranderen de openingsuren van het ACV-dienstencentrum Ternat en het ACV-dienstencentrum Halle. Concreet wil dit zeggen dat het dienstencentrum van Halle gesloten is op maandag en woensdag. Het ACV-dienstencentrum Ternat is gesloten op woensdag en vrijdag. Zo kunnen onze dienstverleners optimaal worden ingezet in deze 2 dienstencentra en kunnen we jou een goede en sterke dienstverlening blijven aanbieden. 
Lees meer
ACV Zaventem verhuist naar Vilvoorde
Op 14 februari verhuist het ACV-dienstencentrum Zaventem naar Vilvoorde. Vanaf 20 februari heten we je met al je vragen over werkloosheid dan ook van harte welkom in het dienstencentrum van Vilvoorde (Toekomststraat 17, 1800 Vilvoorde). Het ACV-dienstencentrum van Vilvoorde zal hierdoor gesloten zijn op 15,16 en 17 februari.
Lees meer
Tijdelijk gesloten
Vanaf 22 december sluit het ACV-dienstencentrum Jette tijdelijk wegens verbouwingen. Leden uit Sint-Agatha-Berchem, Ganshoren en Jette kunnen tijdens de werken terecht in dienstencentrum Laken. Leden uit Koekelberg kunnen hun vragen stellen in DC Molenbeek.
Lees meer
Dienstverlening
Vanaf 1 oktober wordt er in het Syndicaal Punt Asse en het Syndicaal Punt Overijse enkel op afspraak gewerkt. Je kan een afspraak maken op het nummer 02/557.88.88
Lees meer
Solidariteitsacties Beurs na aanslagen
ACV-Brussel-Halle-Vilvoorde en het BRC veroordelen de aanslagen van 22 maart.  Adelma, Leopold, Olivier, Fabienne, Cristina, Claudiu, David, Mason… Niet enkel Belgen vallen er te betreuren, de slachtoffers zijn mensen van verschillende origine, huidskleur, leeftijd, beroep, geloof… Dit blinde en laffe geweld heeft aan onschuldige mensen het leven gekost: vrouwen, mannen, echtgenoten, ouders, buren. Niets kan zulke daden rechtvaardigen!
Er kan enkel lof gesproken worden over de werknemers die meteen in actie schoten om mensen te helpen. Zonder hun hulp zou de menselijke tragedie waarschijnlijk nog groter zijn.
ACV-Brussel-Halle-Vilvoorde verheugt zich over de massabijeenkomsten n.a.v. deze aanslagen. De Beurs werd een plaats voor vrije meningsuiting en bezinning. De werknemers van de MIVB bewezen op 23 maart aan het metrostation Maalbeek eer aan de slachtoffers, 2000 werknemers van de luchthaven herdachten de slachtoffers, onder wie ook collega’s, met een serene wake. In meerdere ondernemingen en op meerdere plaatsen werd er één minuut stilte gehouden. Burgers leggen spontaan bloemen neer aan verschillende metrostations. 
Deze eenheids- en solidariteitsacties zijn net wat de terroristen probeerden te vernielen, net als de vrije meningsuiting en onze Westerse waarden. Gelukkig zal hen dat nooit lukken!
ACV-Brussel-Halle-Vilvoorde roept op om aan de bijeenkomsten van dit weekend deel te nemen. Breng hulde aan de slachtoffers en aan de diversiteit, wees één en solidair met mekaar. Een warme en (h)echte samenleving is immers het beste wapen tegen laffe terreurdaden!
Lees meer