ACV-leden hebben een streepje voor

Dat spreekt voor zichzelf. 
ACV-leden kunnen beroep doen op de vele diensten van het ACV. En ook deze website biedt extra (online) services aan leden van het ACV.

ACV bij je in de buurt

Het ACV informeert, adviseert, helpt en geeft juridische bijstand waar nodig. Voor deze juridische bijstand moet je wel minimaal zes maanden ononderbroken lid zijn van de vakbond.
Zin om meer uit je loopbaan te halen en nood aan loopbaanadvies? Binnen het ACV bestaan er Centra voor Loopbaanontwikkeling en Bijblijfconsulenten helpen je door het bos van opleiding en vorming je weg te zoeken.
Onverhoopt zonder werk? Het ACV maakt voor jou een werkloosheidsdossier op en helpt je bij de afhandeling ervan.

ACV op de werkvloer

Heb je specifieke vragen over je sector of het bedrijf waarin je werkt, dan is de militant van het bedrijf waar je werkt, je eerste contactpersoon. Of de vakbondssecretaris van de beroepscentrale als er in je bedrijf geen vakbondsafgevaardigde is.

Mijn ACV

Als lid hoef je zelfs de deur niet uit om van onze services gebruik te maken. Kijk op deze website ook wat onze deze services  voor je kunnen betekenen. 
  • Check via MIJN ACV je syndicaal e-dossier 
Je kan online je persoonlijke gegevens en je tewerkstellingsgegevens consulteren en direct aanpassen. Zo blijf je verzekerd van een goede service en gedegen informatie. Want om je die te kunnen geven, is het belangrijk dat we de juiste gegevens van je kennen. Bijvoorbeeld een e-mailadres om je een digitale nieuwsbrief te kunnen sturen. Of een persoonlijk adres zodat je brieven en andere correspondentie kunt ontvangen. 

Hoe ga je tewerk?
Inloggen via de groene tab rechtsboven Mijn ACV
. Door daar op te klikken kan je in een handomdraai je persoonlijke gegevens en je tewerkstellingsgegevens online aanpassen. Inloggen met eID staat garant voor de meeste mogelijkheden en de snelste verwerking van je aan
passingen.
  • E-dossier werkloosheid
Als je werkloos bent kan je via  je Mijn ACV je e-dossier werkloosheid opvolgen. Dat bespaart je een bezoek aan een ACV-dienstencentrum. 
En je kan ook online stempelen. Lees meer over de mogelijkheden vaneC3 online stempelen.
Hoe ga je tewerk? 
Inloggen via de groene tab rechtsboven Mijn ACV
. Door daar op te klikken kan je je dossier consulteren. Hiervoor heb je je eID nodig.

Tools

In deze rubriek vind je alle berekeningstools op een rijtje. Wil je graag het verschil tussen je bruto- en nettoloon berekenen? Of de hoogte van je vergoeding bij tijdkrediet? Of je opzegtermijnen bereken? Gebruik onze tools.

Extra info op deze site

ACV-leden kunnen een scala aan extra pfd-bestanden downloaden rond de sociale wetgeving. Sommige andere publicaties zijn alleen voorbehouden aan leden. En berekeningstools over bijvoorbeeld tijdkrediet en jaarlijkse vakantie kunnen alleen door ACV-leden gebruikt worden. Ook kan je als lid uitgebreide info over de lonen in je sector vinden (een samenwerking met Kluwer).

Inloggen is de boodschap

Nogmaals log in als ACV-lid voor meer tools en informatie. Voor sommige toepassingen heb je ook je eID nodig.