VDAB

VDAB opleiding
Volg je als werkloze een beroepsopleiding bij VDAB of wordt de opleiding die je volgt erkend door VDAB?
Een goed idee! 

Welke opleidingen kun je volgen?

VDAB heeft een ruim aanbod op het vlak van opleidingen: in verschillende sectoren, kortdurende/langdurige, al dan niet in samenwerking met partnerorganisaties,… 

Certificering

Als je de opleiding met succes beëindigt, verwerf je een getuigschrift. Dit getuigschrift biedt je heel wat mogelijkheden om aan het werk te gaan. 
Let op! Sommige werkgevers (bijvoorbeeld de overheid) vragen soms nog een diploma. Wil je in zo’n sector aan de slag gaan, dan kies je beter voor een traject via het volwassenenonderwijs. Indien je deze opleiding volgt via VDAB of als VDAB deze opleiding erkent in jouw traject naar werk, geniet je dezelfde rechten als wanneer VDAB de opleiding zelf zou aanbieden.

Kostprijs

De opleidingen bij of via VDAB voor werklozen zijn gratis. Je hebt bovendien recht op een aantal tegemoetkomingen vanuit VDAB. 

Vrijstelling beschikbaarheid arbeidsmarkt

Wordt de opleiding die je volgt door VDAB erkend in jouw traject naar werk? Dan wordt je opleiding automatisch goedgekeurd door de RVA. 
De vrijstelling die je krijgt, maakt dat je je gedurende de periode dat je opleiding volgt, je volledig kunt toeleggen op je studies. Je hoeft niet beschikbaar te zijn voor de arbeidsmarkt. 

Opleidingsmodaliteiten

Bij heel wat opleidingen van VDAB of in samenwerking met VDAB krijg je les van een instructeur. De opleidingen gaan overdag door. Vaak is er ook een stage aan gekoppeld.
VDAB heeft ook een ruim aanbod aan webcursussen. Je kunt verschillende modules volgen op een pc met internetaansluiting. Voor de meeste cursussen volgt een coach je vorderingen. Voordeel van dit webleren is dat je zelf kan kiezen wanneer je verder werkt aan de cursus en dat je dit ook nog kan verder zetten wanneer je werk gevonden hebt. 

Meer info

  • Bezoek de website van VDAB, luik opleidingen
  • Of contacteer VDAB telefonisch: 0800 30 700

Workshops


Volg een workshop die je sterker maakt tijdens je loopbaan. Schrijf je in via je loopbaan.be.