• ACV-Bijblijven

  Lees meer
  ACV-Bijblijven-opleiding
 • Gebruik de berekeningstool

  Lees meer
  ACV-tool: bereken wat het regeringsbeleid je jaarlijks kost
 • Geef je carrière een vliegende start met ACV GO

  ACV GO jongerenlidmaatschap
 • ACV Sociale verkiezingen 2016
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
2016-07-18 Regering blijft hardnekkig inzetten op onwerkbaar werk
De regering kondigde een nieuwe wet aan voor zogenaamd wendbaar en werkbaar werk (WWW). Met het accent op flexibiliteit op maat van de werkgever. Met weinig oog en dus veel schade voor leefbaar werk.De regering ‘moderniseert’ de arbeidsmarkt door  werknemers te reduceren tot hyperflexibele lagekost koopwaar.
Lees meer
Temperatuur-te warm om te werken
JUL 18

Te warm om te werken?

Het is bijna niet te geloven na de vele regen, maar het wordt deze week tropisch warm. Mag je thuisblijven van je werk als een hittegolf het land overspoelt? Nee, maar je werkgever moet wel voorzorgen nemen. Hopelijk is jouw werkgever voorbereid...
ACV 2016-05-20 Geen nood aan nog meer en nog flexibeler studentenwerk
Vanaf 1 januari 2017 kunnen studenten 475 uren werken, aldus een beslissing van de regering. Volgens ACV enter zal het werken in uren veel rechtsonzekerheid rond de uurroosters, kinderbijslag en belastingen met zich meebrengen naast de administratieve rompslomp.
Lees meer
ACV 160706 Vlaams systeem kinderbijslag
Het nieuwe Vlaamse systeem van kinderbijslag blijft door het hoge basisbedrag een brede toelage voor alle gezinnen. Dat is positief. Keerzijde is dat er relatief weinig middelen overblijven voor sociale toeslagen. Het budget dat gaat naar de zogenaamde ‘participatietoeslagen’ (onder meer premie als stimulans om kind naar kleuteronderwijs te sturen) kan beter worden besteed. Of de armoede in gezinnen met kinderen zal dalen door het nieuwe Vlaamse systeem van kinderbijslag – toch één van de uitgangspunten van de Vlaamse regering – wordt betwist door armoededeskundigen als professor Bea Cantillon. Het armoederisico zou net stijgen voor gezinnen met vier kinderen en eenoudergezinnen, net de twee gezinstypes waar het armoederisico het hoogst ligt. Check het bondige dossier incluis de nieuwe bedragen.
Lees meer
Meer nieuws

Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...
Openingsuren

ACV is er voor jou!

Klik hier voor onze dienstencentra in Brussel en hier voor de dienstencentra in Halle-Vilvoorde!  
Op verschillende plaatsen in onze regio vind je ACV-brievenbussen. Via deze brievenbussen kan je allerlei documenten bezorgen aan de diensten van het ACV, zonder rekening te moeten houden met de openingsuren van onze dienstencentra. De ACV-brievenbussen worden meermaals per week gelicht. 
Telefonisch zijn we bereikbaar op: 02/557.88.88

ACV-nieuws uit onze regio persberichten, acties, blogposts en andere actua

Alles bekijken
Vanaf 1 juli wijzigen een aantal openingstijden van onze dienstverleningspunten:
 • Al de dienstencentra in Brussel-Halle-Vilvoorde zullen voortaan gesloten zijn op woensdag. De woensdagen zullen benut worden voor vormingsinitiatieven voor onze dienstverleners en voor het afwerken van dossiers. Dit zal ons toelaten om onze leden beter te dienen. 
 • De openingsuren van onze dienstencentra zijn dus: Ma 8u45 – 12u; Di 8u45 - 12u + 14u30 - 18u; Do 8u45 - 12u; Vr: 8u45 - 12u
 • In een aantal dienstencentra gelden andere openingstijden tijdens de maanden juli en augustus, namelijk:
  • Zaventem: Ma 8u45 – 12u; Do 8u45 - 12u; Vr: 8u45 - 12u (+ in de namiddag van 14u30 – 18u op 4 juli en 8 augustus)
  • Overijse: Di 8u45 - 12u (+ in de namiddag van 14u30 – 18u op 26 juli en 30 augustus)
  • Cel artiesten (Vorst): enkel op maandag van 14u tot 16u (gesloten op woensdag)
  • Opwijk: gesloten in juli en augustus
  • Asse: Ma 8u45 – 12u; Di 8u45 - 12u + 14u30 - 18u; Do 8u45 - 12u (gesloten op vrijdag)
  • Londerzeel: uitzonderlijk gesloten op 28 juli
  • Vilvoorde: uitzonderlijk gesloten op 29 juli + van 16 t.e.m. 19 augustus
  • Ternat: uitzonderlijk gesloten op 25 juli, 1 augustus en 8 augustus
 • Gedurende de maanden juli en augustus zijn we telefonisch bereikbaar op 02/557.88.88 (contactcenter) van 8u tot 12u45 en van 13u15 tot 16u op maandag, woensdag en donderdag. Op dinsdag kan u ons bellen van 8u tot 12u45 en van 13u45 tot 17u. Op vrijdag zijn we bereikbaar van 8u tot 12u”
Lees meer
Solidariteitsacties Beurs na aanslagen
ACV-Brussel-Halle-Vilvoorde en het BRC veroordelen de aanslagen van 22 maart.  Adelma, Leopold, Olivier, Fabienne, Cristina, Claudiu, David, Mason… Niet enkel Belgen vallen er te betreuren, de slachtoffers zijn mensen van verschillende origine, huidskleur, leeftijd, beroep, geloof… Dit blinde en laffe geweld heeft aan onschuldige mensen het leven gekost: vrouwen, mannen, echtgenoten, ouders, buren. Niets kan zulke daden rechtvaardigen!
Er kan enkel lof gesproken worden over de werknemers die meteen in actie schoten om mensen te helpen. Zonder hun hulp zou de menselijke tragedie waarschijnlijk nog groter zijn.
ACV-Brussel-Halle-Vilvoorde verheugt zich over de massabijeenkomsten n.a.v. deze aanslagen. De Beurs werd een plaats voor vrije meningsuiting en bezinning. De werknemers van de MIVB bewezen op 23 maart aan het metrostation Maalbeek eer aan de slachtoffers, 2000 werknemers van de luchthaven herdachten de slachtoffers, onder wie ook collega’s, met een serene wake. In meerdere ondernemingen en op meerdere plaatsen werd er één minuut stilte gehouden. Burgers leggen spontaan bloemen neer aan verschillende metrostations. 
Deze eenheids- en solidariteitsacties zijn net wat de terroristen probeerden te vernielen, net als de vrije meningsuiting en onze Westerse waarden. Gelukkig zal hen dat nooit lukken!
ACV-Brussel-Halle-Vilvoorde roept op om aan de bijeenkomsten van dit weekend deel te nemen. Breng hulde aan de slachtoffers en aan de diversiteit, wees één en solidair met mekaar. Een warme en (h)echte samenleving is immers het beste wapen tegen laffe terreurdaden!
Lees meer
Miniatuur Winkel zoekt Militant
Winkel je al eens bij Blokker, H&M of Bart Smit? Ken je iemand die daar werkt? Of werk je zelf in een winkel? Ook voor het winkelpersoneel komen de sociale verkiezingen dichterbij. In veel winkels zijn we nog op zoek naar militanten. Hier vind je alvast de lijst met winkels. Zoek je mee naar een geschikte kandidaat voor jouw winkel? Je vindt meer informatie over deze sector via www.pc311.be.
Lees meer
Alles bekijken