• Doe mee!

  Lees meer
  Petitie Neen aan de indexsprong
 • Sociale verkiezingen 2016

  Lees meer
  ACV Banner sociale verkiezingen 720
 • Dienstverlening op jouw maat

  Lees meer
  ACV Jonge vrouw
 • ACV-folders en brochures

  Lees meer
  Brochures ACV
 • Permanentie zomer 2015

  Onze burelen zijn gesloten op volgende data : 8/7 - 15/7 - 20/7 - 21/7 - 22/7 - 29/7 3/8 - 5/8 - 12/8 - 17/8 - 19/8...

  Dienstencentrum gesloten small
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
Chris Serroyen hoofd ACV-studiedenst
JUL 26

Opiniestuk: Deze taxshift is een misser van formaat

Dit is een taxshift, deels taxcut, op de kap van de werknemers en de gerechtigden op sociale uitkeringen. Enkel de allerlaagste lonen worden een beetje ontzien, met overigens nog onduidelijke modaliteiten. De modale werknemers, de gepensioneerden en de andere gerechtigden op sociale uitkeringen zijn dik de pineut. 
ACV 142015-07-23 Tax-shift werd tax-misser
Met een shift binnen de portemonnee van de gewone mensen ontziet Michel I voor de zoveelste maal de portefeuilles van vermogenden. Grote winnaars van deze tax-miss(er) zijn de werkgevers en vermogenden. Werkgevers krijgen nog maar eens lastenverlaging geserveerd, zonder enige voorwaarde van jobcreatie. Vermogenden ontsnappen opnieuw aan een proportionele en solidaire bijdrage. Deze coalitie mist een grote kans inzake rechtvaardige fiscaliteit. Deze liberale tax-shift is een grote sociale tax-miss(er).
  Lees meer
  ACV 2015-07-22 Minister Muyters veegt goed werkend diversiteitsbeleid van tafel
  Het decreet ‘evenredige arbeidsdeelname’ (EAD) heeft ondanks 13 jaar focus op kansengroepen niet gewerkt, zo stelt Vlaams minister Muyters (N-VA). ‘We moeten inzetten op individuele competenties’, luidt zijn conclusie. Minister Muyters en de Vlaamse regering trekken met een vorige week goedgekeurde conceptnota radicaal een streep door het huidige EAD-beleid. Ze laten zich in geen enkel geval leiden door de resultaten van de wetenschappelijke evaluaties die zij zelf bestelden over dit beleid. De kansengroepen en de sector blijven verweesd achter door deze beslissing, terwijl het verder verbeteren van de arbeidsmarktpositie van kansengroepen nodig blijft.
   Lees meer
   ACV 2015-07-16 Akkoord voor arbeidsgeneeskunde op maat
   De  soap rond de herfinanciering van de arbeidsgeneeskunde, een discussie die al twee jaren aansleept,  heeft zijn ontknoping bereikt. Dat gebeurt met advies nr. 184bis van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk. Voortaan wordt voor arbeidsgeneeskunde en preventie voor elke werknemer in een onderneming, arbeider of bediende, eenzelfde bedrag betaald. 
    Lees meer
    Griekenland
    In een gezamenlijke open brief roepen de Europese vakbonden, waaronder het ACV, op tot constructief overleg met Griekenland. De brief is gericht aan de Europese politieke leiders. De vakbonden hopen op een sociaal rechtvaardig en economisch houdbaar akkoord.
    Lees meer
    Meer nieuws

    ACV-nieuws uit onze regio persberichten, acties, blogposts en andere actua

    Alles bekijken
    JUL 10

    Afgestudeerd! Maar wat nu?

    Duizenden studenten trokken eind juni de schoolpoort definitief achter zich dicht. Voor hen begint de zoektocht naar een job. Maar wat als die zoektocht niet meteen resultaat oplevert? Vanaf wanneer hebben ze dan recht op een uitkering? En wat met de kinderbijslag? De jongerenwerking van ACV zet nog eens alle belangrijke stappen op een rijtje.
    JUN 26

    Werken in de vakantie, iets voor jou?

    Ben je student? En wil je graag iets bijverdienen? Dan kan je aan de slag tijdens het school- of academiejaar of je kan een aantal weken werken tijdens de zomermaanden. Of waarom niet allebei? Dikwijls betekent een studentenjob een eerste kennismaking met de arbeidsmarkt. 
    MEI 29

    Halle Zonder Grenzen voor sterkere ondersteuning van vluchtelingen en asielzoekers

    Vorig jaar stond het multicultureel feest  in het teken van 50 jaar Marokkaanse immigratie in België. Dit jaar vragen we als Halle zonder Grenzen de aandacht voor een sterkere ondersteuning van vluchtelingen en asielzoekers met of zonder papieren.
    MEI 15

    Myriam en Maria in Tunis

    Er hing een speciale sfeer in Tunis. Niet verwonderlijk als je beseft dat we pas enkele dagen na de terreuraanslag, waarbij een 20-tal toeristen het leven verloren in het Bardo-museum, in Tunis arriveerden. Nog nooit werden de deelnemers aan het Wereld Sociaal Forum zo goed onthaald. 
    APR 30

    Werken, mama zijn, slapen, herhaal

    Cindy werkt als bewakingsagente voor g4s op en rond de luchthaven van Zaventem. Ze is ook al 3 jaar vakbondsafgevaardigde. Met veel overtuiging wil Cindy ons haar verhaal vertellen. Geen verhaal over spannende bewakingsopdrachten van megaberoemde celebrities. Neen, het zeer realistische verhaal van het hectische leven van een mama, werkende vrouw en vakbondsafgevaardigde.
    Alles bekijken

    Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

    Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...

    Tijd voor een tax shift!

    België is wereldkampioen in het belasten van arbeid maar een slechte leerling in het belasten van andere inkomens. Tijd voor een tax shift! Het ACV pleit voor een vermogensbelasting. Een vermogenswinstbelasting kan een tussenfase zijn. Check de video...