• ACV-Bijblijven

  Lees meer
  ACV-Bijblijven-opleiding
 • Gebruik de berekeningstool

  Lees meer
  ACV-tool: bereken wat het regeringsbeleid je jaarlijks kost
 • Geef je carrière een vliegende start met ACV GO

  ACV GO jongerenlidmaatschap
 • Rechten en plichten van de uitzendkracht

  Lees meer
  ACV banner syndicale premie 100 euro 2014
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
2017-03-20 Begrotingscontrole levert geen fiscale noch sociale rechtvaardigheid op
De regering-Michel rondde haar begrotingscontrole af. Voor de regering leek het een wandeling in de zon door het park. Voor de werknemers blijft het inleveringen regenen. Voor de werkgevers is het alleen maar aanleiding om te hengelen naar nog meer fiscale cadeaus voor de bedrijven en hun aandeelhouders en nog meer inleveringen voor de werknemers.
Lees meer
170315 Werkplekleren
MRT 15

Werkplekleren altijd een winnende combinatie

De VDAB heeft een aantal werkplekleervormen (stages in bedrijven) ontwikkeld die ze aan werkzoekenden aanbiedt. Als vakbond willen we mee aan de kar trekken. En van werkplekleren een instrument maken om werkzoekenden makkelijker toegang te doen krijgen tot de arbeidsmarkt. 
2017-03-08 Landingsbaners verliezen pensioen door retroactieve ingreep van minister Bacquelaine
Ze vertrouwden erop dat de landingsbaan hun pensioen niet zou schaden. Door de beslissing van minister Bacquelaine is die impact er wel. En de betrokkenen kunnen niets meer veranderen aan hun keuze die ze in onverdachte tijden en te goeder trouw maakten. Als er geen oplossing komt, starten ACV, ABVV en ACLVB tegen deze ingreep een procedure bij de Raad van State. 
Lees meer
Meer nieuws

Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...
Openingsuren
OKT 3

ACV is er voor jou!

Klik hier voor onze dienstencentra in Brussel en hier voor de dienstencentra en syndicale punten in Halle-Vilvoorde!  
Op verschillende plaatsen in onze regio vind je ACV-brievenbussen. Via deze brievenbussen kan je allerlei documenten bezorgen aan de diensten van het ACV, zonder rekening te moeten houden met de openingsuren van onze dienstencentra. De ACV-brievenbussen worden meermaals per week gelicht. 
Telefonisch zijn we bereikbaar op: 02/557.88.88

Heb je een werkloosheidsdossier? Ook dat kan je online opvolgen via Mijn ACV (inloggen met eID)

ACV-nieuws uit onze regio persberichten, acties, blogposts en andere actua

Alles bekijken
Open
Vanaf 1 april 2017 veranderen de openingsuren van het ACV-dienstencentrum Ternat en het ACV-dienstencentrum Halle. Concreet wil dit zeggen dat het dienstencentrum van Halle gesloten is op maandag en woensdag. Het ACV-dienstencentrum Ternat is gesloten op woensdag en vrijdag. Zo kunnen onze dienstverleners optimaal worden ingezet in deze 2 dienstencentra en kunnen we jou een goede en sterke dienstverlening blijven aanbieden. 
Lees meer
ACV Zaventem verhuist naar Vilvoorde
Op 14 februari verhuist het ACV-dienstencentrum Zaventem naar Vilvoorde. Vanaf 20 februari heten we je met al je vragen over werkloosheid dan ook van harte welkom in het dienstencentrum van Vilvoorde (Toekomststraat 17, 1800 Vilvoorde). Het ACV-dienstencentrum van Vilvoorde zal hierdoor gesloten zijn op 15,16 en 17 februari.
Lees meer
Tijdelijk gesloten
Vanaf 22 december sluit het ACV-dienstencentrum Jette tijdelijk wegens verbouwingen. Leden uit Sint-Agatha-Berchem, Ganshoren en Jette kunnen tijdens de werken terecht in dienstencentrum Laken. Leden uit Koekelberg kunnen hun vragen stellen in DC Molenbeek.
Lees meer
Dienstverlening
Vanaf 1 oktober wordt er in het Syndicaal Punt Asse en het Syndicaal Punt Overijse enkel op afspraak gewerkt. Je kan een afspraak maken op het nummer 02/557.88.88
Lees meer
Solidariteitsacties Beurs na aanslagen
ACV-Brussel-Halle-Vilvoorde en het BRC veroordelen de aanslagen van 22 maart.  Adelma, Leopold, Olivier, Fabienne, Cristina, Claudiu, David, Mason… Niet enkel Belgen vallen er te betreuren, de slachtoffers zijn mensen van verschillende origine, huidskleur, leeftijd, beroep, geloof… Dit blinde en laffe geweld heeft aan onschuldige mensen het leven gekost: vrouwen, mannen, echtgenoten, ouders, buren. Niets kan zulke daden rechtvaardigen!
Er kan enkel lof gesproken worden over de werknemers die meteen in actie schoten om mensen te helpen. Zonder hun hulp zou de menselijke tragedie waarschijnlijk nog groter zijn.
ACV-Brussel-Halle-Vilvoorde verheugt zich over de massabijeenkomsten n.a.v. deze aanslagen. De Beurs werd een plaats voor vrije meningsuiting en bezinning. De werknemers van de MIVB bewezen op 23 maart aan het metrostation Maalbeek eer aan de slachtoffers, 2000 werknemers van de luchthaven herdachten de slachtoffers, onder wie ook collega’s, met een serene wake. In meerdere ondernemingen en op meerdere plaatsen werd er één minuut stilte gehouden. Burgers leggen spontaan bloemen neer aan verschillende metrostations. 
Deze eenheids- en solidariteitsacties zijn net wat de terroristen probeerden te vernielen, net als de vrije meningsuiting en onze Westerse waarden. Gelukkig zal hen dat nooit lukken!
ACV-Brussel-Halle-Vilvoorde roept op om aan de bijeenkomsten van dit weekend deel te nemen. Breng hulde aan de slachtoffers en aan de diversiteit, wees één en solidair met mekaar. Een warme en (h)echte samenleving is immers het beste wapen tegen laffe terreurdaden!
Lees meer
Alles bekijken