• 24 mei: Manifestatie De maat is vol

  Lees meer
  ACV 24 mei 2016 Manifestatie De maat is vol
 • Gebruik de berekeningstool

  Lees meer
  ACV-tool: bereken wat het regeringsbeleid je jaarlijks kost
 • Geef je carrière een vliegende start met ACV GO

  ACV GO jongerenlidmaatschap
 • Sociale verkiezingen 2016

  ACV Sociale verkiezingen 2016
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
ACV 160524 De maat is vol
Waarom een betoging? "Omdat de maat vol is. Omdat de rekker kapot is. Omdat de regering het geld alleen haalt bij gewone mensen en niet zorgt voor eerlijke en rechtvaardige verdeling van lasten en bijdragen. De diamanttaks schittert door afwezigheid. De Hagedistaks is sneller weg dan je hem kon zien. De speculoostaks is versopt. Al wat men aan vermogenden vroeg, als tegenprestatie, is weg, onzichtbaar." Lees het vervolg van de speech van Marc Leemans... 
Lees meer
ACV 160520 Petitie-actie Financiele transactie taks
De deelname aan de invoering van de financiële transactietaks maakt deel uit van het regeerakkoord Michel I. Het is een samenwerking met 10 andere Europese landen. Zo'n taks zou België jaarlijks 1,65 miljard euro opleveren. Minister van Financiën Johan van Overtveldt probeert echter met alle mogelijke middelen de invoering van deze taks in België te verijdelen.Teken de petitieom hem en de eerste minister eraan te herinneren zich aan het regeerakkoord te houden. 
Lees meer
ACV 2016-05-20 Geen nood aan nog meer en nog flexibeler studentenwerk
Studentenwerk mag niet verworden tot nog meer goedkope, superflexibele arbeid die reguliere banen verdringt. Net zomin het als oplossing mag gebruikt worden voor alsmaar oplopende studiekosten. Onderwijs moet voor iedere jongere toegankelijk zijn, zonder dat daar baantjes voor nodig zijn. Het opschroeven van de flexibele werkuren voor jobstudent is bovendien niet nodig. 65% van de studenten werkt 25 dagen of minder. Het gemiddelde aantal gewerkte dagen zijn 22 dagen als jobstudent. 
Lees meer
ACV 2016-05-13 Beter inzetten op automatische toekenning vaderschapsverlof
“Politici die het echt goed menen met jonge gezinnen zetten beter in op de automatische toekenning van vaderschapsverlof van tien dagen. In plaats van knabbelen aan de 15 weken moederschapsrust waarmee België al ver onder het Europees gemiddelde van 23 weken zit.
Lees meer
Meer nieuws

ACV-nieuws uit onze regio persberichten, acties, blogposts en andere actua

Alles bekijken
Wet Peeters NEEN
FLEXIBELER WERKEN ?
INFOSESSIES VOOR MILITANTEN OVER DE WET PEETERS EN ANDERE REGERINGSMAATREGELEN
De arbeidsduur verhogen van 38u naar 40u per week? Slechts 24u op voorhand je uurrooster krijgen? 6 dagen per week werken? Voor onbepaalde duur werken met een interimcontract? Langer werken? De federale regering en haar minister van werk - Kris Peeters – willen dit heel snel (voor de vakantie of tegen de start van het nieuwe werkjaar) mogelijk maken. Deze voorstellen gaan in tegen de manier van werken en van leven die het ACV wil.
Werknemers hebben hierover veel vragen. Daarom wil ACV Brussel-Halle-Vilvoorde de militanten informeren over de inhoud van deze dossiers maar ook over hoe ze de werknemers in de bedrijven kunnen informeren. We organiseren infosessies om de Wet Peeters – en andere regeringsmaatregelen – uit te leggen. En om samen te bekijken hoe we hiertegen kunnen reageren.
 • Maandag 13/06, 9u-12u30 - Pletinckxstraat 19, 1000 Brussel (FR/NL)
 • Woendag15/06,18u-21u30 - Pletinckxstraat 19, 1000 Brussel (FR/NL)
 • Donderdag 16/06, 19u-22u - GC De Zandloper, Kaasmarkt 75, 1780 Wemmel (NL)

We nodigen je ook uit om de petitie "Wet Peeters Neen Bedankt" te tekenen op www.loipeeterswet.be.
Lees meer
manifestatie 24 mei
Is bij jou het geduld ook op? Is de maat vol? Wil je met ons mee op straat komen op 24 mei? Dat kan! Of zoek je nog meer informatie rond deze betoging, bezoek dan de infopagina
Zoals in het verleden zullen wij met de deelnemers uit Brussel-Halle-Vilvoorde samenkomen in de Pletinckxstraat 19, 1000 Brussel om 10u. Daar kunnen dan ook de praktische zaken geregeld worden in verband met de vergoedingen (stakersvergoeding, lunchvergoeding en verplaatsingsonkosten). Omstreeks 10u45 vertrekken we richting de start van de betoging (Noordstation).
Daarnaast verzamelen we ook aan de stations van Vilvoorde (9u45) en Halle (9u45).
Lees meer
Solidariteitsacties Beurs na aanslagen
ACV-Brussel-Halle-Vilvoorde en het BRC veroordelen de aanslagen van 22 maart.  Adelma, Leopold, Olivier, Fabienne, Cristina, Claudiu, David, Mason… Niet enkel Belgen vallen er te betreuren, de slachtoffers zijn mensen van verschillende origine, huidskleur, leeftijd, beroep, geloof… Dit blinde en laffe geweld heeft aan onschuldige mensen het leven gekost: vrouwen, mannen, echtgenoten, ouders, buren. Niets kan zulke daden rechtvaardigen!
Er kan enkel lof gesproken worden over de werknemers die meteen in actie schoten om mensen te helpen. Zonder hun hulp zou de menselijke tragedie waarschijnlijk nog groter zijn.
ACV-Brussel-Halle-Vilvoorde verheugt zich over de massabijeenkomsten n.a.v. deze aanslagen. De Beurs werd een plaats voor vrije meningsuiting en bezinning. De werknemers van de MIVB bewezen op 23 maart aan het metrostation Maalbeek eer aan de slachtoffers, 2000 werknemers van de luchthaven herdachten de slachtoffers, onder wie ook collega’s, met een serene wake. In meerdere ondernemingen en op meerdere plaatsen werd er één minuut stilte gehouden. Burgers leggen spontaan bloemen neer aan verschillende metrostations. 
Deze eenheids- en solidariteitsacties zijn net wat de terroristen probeerden te vernielen, net als de vrije meningsuiting en onze Westerse waarden. Gelukkig zal hen dat nooit lukken!
ACV-Brussel-Halle-Vilvoorde roept op om aan de bijeenkomsten van dit weekend deel te nemen. Breng hulde aan de slachtoffers en aan de diversiteit, wees één en solidair met mekaar. Een warme en (h)echte samenleving is immers het beste wapen tegen laffe terreurdaden!
Lees meer
Alles bekijken

Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...

Tijd voor een tax shift!

België is wereldkampioen in het belasten van arbeid maar een slechte leerling in het belasten van andere inkomens. Tijd voor een tax shift! Het ACV pleit voor een vermogensbelasting. Een vermogenswinstbelasting kan een tussenfase zijn. Check de video...