Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
ACV-Persbericht
NOV 30

48-urenregel voor uitzendcontracten moet verdwijnen

Het ACV is verbaasd over de uitspraken die Federgon vandaag doet. Federgon stelt dat uitzendkrachten vanaf 2016 elektronisch contracten zullen kunnen tekenen. Dit is een voorafname op de nog lopende sociale onderhandelingen voor de uitzendsector. Onderhandelingen waarvan het elektronisch tekenen van contracten, wat op zich een goede zaak is, slechts een onderdeel is. Als contracten elektronisch ondertekend kunnen worden, is het ook logisch dat de 48-urenregel verdwijnt. En dat de sociale inspectie automatisch inzagerecht in de databank van elektronisch getekende contracten krijgt. Over dit alles is, ondanks alle aankondigingen, nog geen akkoord bereikt met Federgon.
  ACV-interim syndicale premie 100 euro
  Uitzendkracht? Dan heb je wellicht recht op een eindejaarspremie en een syndicale premie. Laat geen centen liggen. Het ACV betaalt aan alle leden-uitzendkrachten die voldoen aan de voorwaarden om de eindejaarspremie te ontvangen ook een vakbondspremie van 100 euro.
  Check de voorwaarden en de te volgen procedure.
  Lees meer
  Online actie voor Cambodjaanse kledingarbeidsters
  Het nieuwe wettelijke minimumloon voor Cambodjaanse kledingarbeiders, 140$ (130€) per maand, is niet genoeg om van rond te komen. De Cambodjaanse vakbondscoalitie eist 177$ (164€) en roept op tot nationale en internationale actie, met een dringende vraag aan de kledingmerken. Je steunt hiermee C.CAWDU, partner van Wereldsolidariteit en ACV. Doe mee!
  Lees meer
  151113 Pray for Paris
  In Parijs vonden in de nacht van 13 op 14 november op 7 plaatsen aanslagen plaats. De beschrijvingen zijn afschuwelijk en schrikwekkend. De aanslagen maakten minstens 140 dodelijke slachtoffers, onschuldige slachtoffers. Hoe geschokt we ook zijn, zwijgen is vandaag voor niemand een optie. Alleen de grootste afstandname van zulke laffe terroristische daden is gepast. Laten we ons leiden door angst, dan geven we ons gewonnen. Angst leidt tot egoïsme en haat en in zo'n samenleving willen we niet leven. Het is nodig dat de hele wereld, landen en organisaties, eensluidend dit geweld krachtig veroordelen en hun blijvend geloof in democratische en menselijke waarden bevestigen. Want alleen zo en alleen samen houden we de dictatuur van de angst buiten. 
  Lees meer
  Qatar WK 2022 fotograaf - Kasper Goethals
  Honderdduizenden arbeidsmigranten uit onder meer Nepal en India worden uitgebuit in Qatar. Zij staan in voor de bouw van de vele WK-stadions en infrastructuur. Qatar organiseert immers het WK 2022. Vakbonden, ACV incluis, hebben al meermaals geprotesteerd tegen de mensonwaardige omstandigheden van de bouwvakkers. Deze week raakte bekend dat de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) de arbeidsomstandigheden gaat onderzoeken. Bij een voor de VN-organisatie ongebruikelijke stemming besliste een meerderheid om een missie naar Qatar te sturen, zo meldt ondervoorzitter Luc Cortebeeck.
  Lees meer
  Meer nieuws

  ACV-nieuws uit onze regio persberichten, acties, blogposts en andere actua

  Alles bekijken
  Vanmorgen zijn vier delegaties van ACV-BHV naar de verschillende hoofdzetels van de federale meerderheidspartijen gegaan voor een ontmoeting. Deze gesprekken hebben voor nogal wat verrassingen gezorgd. 
  Lees meer
  Robin Hood - Manifestatie 30/11 in Brussel
  Op 30 november eerstkomend voert ACV Brussel-Halle-Vilvoorde, samen met de beide andere syndicale organisaties (ABVV en ACLVB), actie in Brussel. Zoals Prins Jan zegt in Robin Hood, is het devies van deze federale regering al gedurende één jaar: "neem van de armen om de rijken te spijzen” ... anders gezegd, “laat de werknemers en de sociaal gerechtigden betalen om de voordelen van de grote bazen en aandeelhouders te vrijwaren”.
  Lees meer
  Vervuiling

  De Aarde is onze enige thuis. En ook al dromen sommigen ervan, het is voorlopig nog niet aan de orde een optie te nemen op een tweede leefbare planeet. Die is – als ze al zou bestaan – niet binnen handbereik. Daarom stapt ACV op 29 november mee op in de Klimaatmars te Parijs. Be there!

  Lees meer
  Voorpagina ACV BHV Brochure Vlaamse Regeringsmaatregels

  Wat is de impact van de Vlaamse besparingsmaatregelen op het gezinsbudget? Kan u niet meteen een antwoord vinden? Logisch. De media focust zich vooral op de federale regeringsmaatregelen. Daarom presenteert ACV Brussel-Halle-Vilvoorde alvast de brochure 'De factuur van Bourgeois 1'.

  Lees meer
  Brochure rentree cover NL 150
  De nieuwe syndicale brochure van ACV BHV, met onder andere uitleg over de begroting, pensioenen en de taks-shi(f)t! Te gebruiken in alle regioraden, belangengroepen,werkgroepen of in onderlinge discussies. Wens je een papieren versie, contacteer snel jouw vakbonds-- of regioverantwoordelijke.
  Lees meer
  Alles bekijken

  Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

  Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...

  Tijd voor een tax shift!

  België is wereldkampioen in het belasten van arbeid maar een slechte leerling in het belasten van andere inkomens. Tijd voor een tax shift! Het ACV pleit voor een vermogensbelasting. Een vermogenswinstbelasting kan een tussenfase zijn. Check de video...