• ACV-Bijblijven

  Lees meer
  ACV-Bijblijven-opleiding
 • Gebruik de berekeningstool

  Lees meer
  ACV-tool: bereken wat het regeringsbeleid je jaarlijks kost
 • Geef je carrière een vliegende start met ACV GO

  ACV GO jongerenlidmaatschap
 • Rechten en plichten van de uitzendkracht

  Lees meer
  ACV banner syndicale premie 100 euro 2014
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
ACV 160520 Petitie-actie PWA wordt wijkwerking
DEC 9

Overhandiging petitie: Van PWA naar een succesvolle Wijkwerking

De regering hervormt het PWA-systeem tot Wijkwerken. De vakbonden willen gaan voor een duurzame en kwaliteitsvolle Wijkwerking. Daarom moeten we het voorstel dat op tafel ligt verbeteren. Teken de online petitie. Op 9 december wordt deze petitie overhandigd aan minister Muyters.
2016-12-01 Tijdelijke oplossing voor mensen met verminderde arbeidsgeschiktheid die eind dit jaar uitkering dreigden te verliezen
DEC 1

Werkzoekenden die met uitsluiting bedreigd waren, krijgen een verlenging van één jaar van hun uitkering

Werkzoekenden die met uitsluiting bedreigd waren, krijgen een verlenging van één jaar van hun uitkering. "Dat is goed,maar natuurlijk geen structurele oplossing. Dat jaar zal gebruikt moeten worden om samen met de regio’s tot een echte oplossing te komen. Meer aangepast werk is daarin een cruciaal element,” aldus Karim Dibas van ACV Werkzoekendenwerking
16-11-28 Actie pensioenen
De regering lanceert een nieuwe besparingsmaatregel. Ditmaal in de pensioenen. Door de gelijkgestelde periodes af te bouwen ontvangen werknemers nog minder pensioen. En onze wettelijke pensioenen zijn al bij de laagste van Europa. Voer mee actie op 28 november om 11u op het plein aan het Egmontpaleis in Brussel. Download het pamflet.
Lees meer
161109 Europese manifestatie dumpingstaal
Op woensdag 9 november neemt het ACV deel aan een Europese manifestatie tegen dumpingpraktijken in de staalsector. De vakbonden strijden voor het behoud van de tewerkstelling die sterk onder druk staat door de invoer van Chinees dumpingstaal. Een mogelijke tsunami van Chinees soldenstaal bedreigt maar liefst 25.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen in België. In Europa staan 330.000 banen op de tocht.
Lees meer
Meer nieuws

Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...
Openingsuren
OKT 3

ACV is er voor jou!

Klik hier voor onze dienstencentra in Brussel en hier voor de dienstencentra en syndicale punten in Halle-Vilvoorde!  
Op verschillende plaatsen in onze regio vind je ACV-brievenbussen. Via deze brievenbussen kan je allerlei documenten bezorgen aan de diensten van het ACV, zonder rekening te moeten houden met de openingsuren van onze dienstencentra. De ACV-brievenbussen worden meermaals per week gelicht. 
Telefonisch zijn we bereikbaar op: 02/557.88.88

ACV-nieuws uit onze regio persberichten, acties, blogposts en andere actua

Alles bekijken
Dienstverlening
Vanaf 1 oktober wordt er in het Syndicaal Punt Asse en het Syndicaal Punt Overijse enkel op afspraak gewerkt. Je kan een afspraak maken op het nummer 02/557.88.88
Lees meer
Solidariteitsacties Beurs na aanslagen
ACV-Brussel-Halle-Vilvoorde en het BRC veroordelen de aanslagen van 22 maart.  Adelma, Leopold, Olivier, Fabienne, Cristina, Claudiu, David, Mason… Niet enkel Belgen vallen er te betreuren, de slachtoffers zijn mensen van verschillende origine, huidskleur, leeftijd, beroep, geloof… Dit blinde en laffe geweld heeft aan onschuldige mensen het leven gekost: vrouwen, mannen, echtgenoten, ouders, buren. Niets kan zulke daden rechtvaardigen!
Er kan enkel lof gesproken worden over de werknemers die meteen in actie schoten om mensen te helpen. Zonder hun hulp zou de menselijke tragedie waarschijnlijk nog groter zijn.
ACV-Brussel-Halle-Vilvoorde verheugt zich over de massabijeenkomsten n.a.v. deze aanslagen. De Beurs werd een plaats voor vrije meningsuiting en bezinning. De werknemers van de MIVB bewezen op 23 maart aan het metrostation Maalbeek eer aan de slachtoffers, 2000 werknemers van de luchthaven herdachten de slachtoffers, onder wie ook collega’s, met een serene wake. In meerdere ondernemingen en op meerdere plaatsen werd er één minuut stilte gehouden. Burgers leggen spontaan bloemen neer aan verschillende metrostations. 
Deze eenheids- en solidariteitsacties zijn net wat de terroristen probeerden te vernielen, net als de vrije meningsuiting en onze Westerse waarden. Gelukkig zal hen dat nooit lukken!
ACV-Brussel-Halle-Vilvoorde roept op om aan de bijeenkomsten van dit weekend deel te nemen. Breng hulde aan de slachtoffers en aan de diversiteit, wees één en solidair met mekaar. Een warme en (h)echte samenleving is immers het beste wapen tegen laffe terreurdaden!
Lees meer
Voorpagina ACV BHV Brochure Vlaamse Regeringsmaatregels

Wat is de impact van de Vlaamse besparingsmaatregelen op het gezinsbudget? Kan u niet meteen een antwoord vinden? Logisch. De media focust zich vooral op de federale regeringsmaatregelen. Daarom presenteert ACV Brussel-Halle-Vilvoorde alvast de brochure 'De factuur van Bourgeois 1'.

Lees meer
Alles bekijken